Voormalig James Bond-acteur George Lazenby ziet Idris Elba wel zitten als vertolker van geheim agent 007 in een nieuwe film.

"Waarom niet? Het zou een goed idee zijn", vertelt de acteur in gesprek met The Guardian.

Lazenby speelt zelf James Bond in de film On Her Majesty's Secret Service.

Wel denkt de 76-jarige Lazenby dat veel mensen het niet leuk gaan vinden als de acteur daadwerkelijk gekozen zou worden. "Die zullen alleen maar zeggen: James Bond heeft geen donkere huidskleur."

Als Elba inderdaad de volgende James Bond wordt, zou dat een bijzondere stap zijn in de reeks. De Britse geheim agent werd tot nu toe altijd door een blanke man gespeeld. Dat is conform de beschrijving die van het personage wordt gegeven in de boeken van Ian Fleming, de geestelijke vader van de geheim agent.

Video: On Her Majesty's Secret Service - trailer

Daniel Craig

De huidige Bond wordt door Daniel Craig gespeeld. Mogelijk was Spectre, die eind 2015 verscheen, zijn laatste James Bondfilm.

Elba is bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als de Britse detective John Luther in de gelijknamige BBC-serie en zijn rol in de HBO-reeks The Wire. Hij was ook te zien in films als Mandela: Long Walk To Freedom en Thor: The Dark World.