NU.nl belicht iedere maand een selectie van films die op dat moment in de bioscoop draaien en films die nog uit moeten komen.

Met deze maand aandacht voor onder andere Louis Theroux: My Scientology Movie, Midnight Special, X-Men: Apocalypse en Alice Through the Glass.

Louis Theroux: My Scientology Movie - 5 mei

Niet per se een film, maar wel een documentaire van de bekende journalist Louis Theroux die in de bioscopen verschijnt. In Louis Theroux: My Scientology Movie gaat de Brit op zoek naar het verhaal achter de Scientology-kerk. 

De documentaire werd in oktober voor het eerst vertoond en daar was onder andere The Telegraph bij. "My Scientology Movie is ontzettend grappig", schreef de recensent. De documentaire kreeg vier sterren. Variety was iets minder enthousiast. "Verwacht geen schokkende dingen, maar het blijft wel een vermakelijke film."

NU.nl spreekt deze maand met Louis Theroux over de nieuwe documentaire.

Video: Trailer van de documentaire

Midnight Special - 12 mei

Midnight Special, met Michael Shannon in de hoofdrol, is een sci-fi thriller van Mud-regisseur Jeff Nichols. Een vader (Shannon) slaat op de vlucht om zijn zoon Alton te beschermen. Alton heeft mysterieuze gaven die interessant zijn voor de federale regering.

De film ontving tot nu toe overwegend positieve reacties. Zo schreef het filmblad Empire dat Midnight Special een "goed verhaal rond het ouderschap heeft". Wel moet er volgens het tijdschrift gezegd worden dat de film je net niet genoeg weet te raken. 

The Guardian was minder blij. "Het wordt met de minuut zwakker", schreef de recensent. De film kreeg twee sterren.

Video: Trailer van de film

X-Men: Apocalypse - 19 mei

Het succes van X-Men: Days of Future Past zorgt voor veel enthousiasme bij de fans van de beroemde stripverfilmingreeks, al is het nog onzeker hoe het vervolg X-Men: Apocalypse het gaat doen.

De film is nog niet vertoond aan de (internationale) filmpers en daarom is het nog onzeker hoe deze film bij het publiek ontvangen zal worden.

Video: Trailer van de film

Alice Through the Looking Glass - 26 mei

Hetzelfde geldt voor Alice Through the Looking Glass, die op 26 mei zal verschijnen. De film, met Johnny Depp, Anne Hathaway en Mia Wasikowska in de hoofdrol, hoopt beter te zijn dan de matig gewaardeerde voorganger (Alice in Wonderland).

In het vervolg keert Alice terug naar de wereld van Wonderland en gaat ze terug in de tijd om het leven van de Mad Hatter te redden.

Video: Trailer van de film