Disney heeft bevestigd dat onder andere de onlangs verschenen remake van The Jungle Book en het in 2014 verschenen Maleficent een vervolg krijgen. 

Ook Cruella (uit 101 Dalmatiërs), A Wrinkle in Time, Jungle Cruise en Dumbo (vervolg van Mary Poppins) zullen in de komende jaren verschijnen, meldt The Hollywood Reporter.

Het is nog niet bekend wanneer de films exact zullen verschijnen. Wel wil Disney naar verluidt de strijd aangaan met de film Jungle Book: Origins van Warner Bros., die op 19 oktober 2018 verschijnt. 

Distributeur Disney zou achter de schermen alweer druk bezig zijn om de gehele cast van de film opnieuw bij elkaar te brengen. De stemmen zijn ingesproken door onder andere Bill Murray, Idris Elba en Scarlett Johansson.

The Jungle Book, naar de verhalen van Rudyard Kipling, vertelt het verhaal van Mowgli: een kleine jongen die wordt opgevoed door dieren die in de jungle wonen.

Video: Trailer - The Jungle Book

Nieuwe trailer - The Jungle Book
Nieuwe trailer - The Jungle Book

Maleficent

Maleficent met Angelina Jolie uit 2014 was een groot succes en Disney zou dan ook graag opnieuw in zee willen met Jolie. De filmstudio heeft de actrice nog niet vastgelegd voor het vervolg, maar schrijft de nieuwe film wel met haar in gedachte.

De eerste film werd voor 180 miljoen dollar (160 miljoen euro) geproduceerd en wist wereldwijd zo'n 760 miljoen dollar (674 miljoen euro) op te halen.