Amy Schumer had spijt van het maken van de film Trainwreck, nadat een schutter in juli 2015 het vuur opende tijdens een voorstelling van de film in Louisiana (Verenigde Staten) en twee mensen doodschoot.

"De uitgever belde mij, waarna ik het nieuws aanzette. Ik zat alleen in mijn hotelkamer en ik wenste op dat moment dat ik nooit die film had geschreven", vertelt ze in een interview met Vanity Fair, schrijft People.

Op 23 juli 2015 liep een 59-jarige schutter een bioscoop binnen in Lafayette (Louisiana) tijdens een voorstelling van de film. Hij verwondde negen mensen en schoot twee mensen dood, daarna pleegde de schutter zelfmoord.

De actrice vertelt dat ze werd platgebeld door haar uitgever. "Ik lachte omdat ik dacht dat er iets van een sekstape was uitgelekt. (..) Toen vertelde ze mij wat er was gebeurd."

Droevigst

"Het idee dat mensen uitkeken naar het hebben van een leuke tijd. Ik weet niet waarom dat mij het droevigst maakt", aldus de 34-jarige actrice.

Hoewel Schumer wist dat ze er niets mee te maken had, maakte dat niet dat ze zich beter voelde. "Ik voelde mij hopeloos en stom."

Sinds de schietpartij spreekt ze zich uit voor een hervorming van de Amerikaanse wapenwet. "Als je bent veroordeeld voor geweldsdelicten of als je mentaal ziek bent, denk ik niet dat je een wapen zou moeten kunnen krijgen."