Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Film Koningsdag met Martijn Fischer wint grote prijs Toronto

De korte film Koningsdag, met in de hoofdrol Hazes-acteur Martijn Fischer, heeft zondagavond (lokale tijd) de Adult Jury Award gewonnen voor beste korte film op het Toronto International Film Festival Kids. 
Door BuzzE

Het is de tweede keer dat dit team van regisseur, producenten en schrijvers deze prijs winnen, heeft producent Joram Willink van BIND bekendgemaakt.

In 2014 won hun film Alles Mag de juryprijs op dit festival, om vervolgens onder meer een Cinekid Award en zelfs een internationale Emmy te winnen.

Koningsdag vertelt over een groep kinderen die op Koningsdag met hun ouders op de vrijmarkt in het Amsterdamse Vondelpark staat. In de film spelen verder Sabri Saad el Hamus en kinderen Justen de Wildt, Walid Taha El Idrissi en Sil Koster de hoofdrollen.

De film van regisseur Steven Wouterlood ging vorige jaar op Cinekid in première en was in december bij de NTR te zien. Het filmpje is nog terug te kijken op NPO Gemist en wordt ook op Koningsdag uitgezonden bij Zapp op NPO3.

Gouden Kalveren

Producent BIND won op het Nederlands Filmfestival ook een flink aantal Gouden Kalveren voor de films Gluckauf en Een goed leven.


Lees meer over:

Koningsdag

Aanbevolen artikelen