De productie van het zevende seizoen van Game of Thrones begint naar verluidt een maand later.

Dat vertelt William Simpson, verantwoordelijk voor de storyboards in de afleveringen van de populaire serie, in gesprek met NU.nl. Het zesde seizoen gaat zondagavond in première.

De ontwerper begint pas over een aantal maanden aan het nieuwe seizoen. "Dat is pas weer in juni. Het zevende seizoen wordt een maand later gefilmd, dus het is goed mogelijk dat de nieuwe reeks afleveringen ook een maand later verschijnen. Maar goed, ik moet nog langs veel conventies in de wereld, dus ik heb het druk genoeg met het praten over Game of Thrones."

Geen idee

Simpson is al sinds de voorbereidingen voor het maken van de eerste aflevering van de serie betrokken. "Ik werd ineens aangenomen voor een fantasy-serie. Ik had werkelijk geen idee dat het om Game of Thrones ging. Ik tekende dus de white walkers zonder dat ik het doorhad dat het voor Game of Thrones was."

"Ik heb de eerste drie seizoenen zo goed als in mijn eentje gedaan. Voor het vierde seizoen werd een vriend van mij aangenomen, voor het vijfde seizoen vervolgens een Amerikaan. Nu werken er dus meerdere mensen aan het storyboard."

Budget

Veel verschil qua werk is er volgens Simpson niet, ondanks dat het budget voor de serie met de seizoen hoger is geworden. "Ach, ik krijg hetzelfde betaald. Ik doe nog steeds hetzelfde werk. Nog altijd blijf ik tekenen", zegt hij lachend.

Dat het zesde seizoen het eerste seizoen is waarover nog geen boek is uitgebracht, zorgt niet voor extra moeilijk werk bij Simpson. "Ik voel minder druk hoor. Ik kijk vooral naar het script en de wensen van de regisseur. Een goede storyboard-ontwerper is iemand die goed luistert naar de wensen van de regisseur. Natuurlijk kan ik wat extra beelden suggereren, maar dat doe ik niet vaak. Een extra shot kost immers veel geld."

Minder afleveringen

Simpson durfde er niet op in te gaan of het zevende en achtste seizoen minder afleveringen zullen bevatten. "Ik weet het eigenlijk niet. Ik ben een zzp'er, dus dat betekent dat ik net zo goed over een jaar mijn werkgever kwijt ben. Dus ja, ik ben elke dag blij dat ik het mag doen", besluit hij lachend.

Het zesde seizoen van Game of Thrones is elke maandag bij HBO Nederland te zien.