Regisseur Ate de Jong (Het Bombardement) heeft tijdens zijn periode in Hollywood veel slechte mensen ontmoet.

"Die vonden dat ze het recht hebben op een hedonistische levensstijl en daar echt alles voor over hebben", vertelt de 62-jarige regisseur in gesprek met Het Parool

Hij vond dat fascinerend. "En boeiend en ook verslavend, tot op zekere hoogte. Hollywood was jarenlang mijn leefwereld." De Jong maakte begin jaren negentig enkele films in de Verenigde Staten, waaronder Drop Dead Fred en Highway to Hell.

Video: Highway to Hell - trailer

Wel benadrukt De Jong dat hij nooit beïnvloed is door de mensen in Hollywood. "Ik gebruik niets, ik heb zelfs nog nooit koffie gedronken, maar ik belandde wel regelmatig op feesten met orgies in het zwembad, waar iedereen aan het trippen was op de mescaline. Vaak werd er dan 'Truth or Dare' gespeeld en daagden mensen elkaar uit tot de gekste dingen, zoals het eten van een poeptaart of naakt het 'Hollywoodsign' beklimmen."

Don Johnson

Hij heeft veel opmerkelijke momenten meegemaakt. Zo regisseerde hij ooit een aflevering van de serie Miami Vice, waarbij het hem opviel dat hoofdrolspeler Don Johnson zeer populair was bij vrouwen. "Hij haalde regelmatig mooie meisjes uit het publiek, met wie hij dan een half uur in zijn trailer verdween om te neuken."

"Ik vroeg hem hoe hij zoiets kon doen, hij antwoordde dat hij zo hard had gewerkt om een ster te worden, dat hij ervan wilde genieten ook."