Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Tilda Swinton verdedigt vertolking Aziatisch personage in Dr Strange

Tilda Swinton verdedigt haar rol in Doctor Strange, waarin ze The Ancient One speelt. Ze krijgt veel kritiek op haar rol, omdat het personage in de stripboeken een Aziatische man is.
Door NU.nl

De actrice en de filmmakers worden door verschillende mensen beschuldigd van het 'witwassen' van het personage. Swinton is van mening dat de kritiek onterecht is.

"In het script stond niet dat ik een Aziatische man zou spelen, dus het is niet aan mij om erover te oordelen", vertelt ze in gesprek met UPI. "Ik denk dat je het zou begrijpen zodra je de film gezien hebt."

Volgens Swinton zijn er genoeg redenen om de ophef niet al te serieus te nemen. "We hebben hele goede beslissingen genomen."

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch speelt de rol van Doctor Strange. Daarnaast zijn Rachel McAdams en Mads Mikkelsen in de film te zien.

De film rondom de tovenaar, gebaseerd op een stripverhaal uit de jaren zestig, wordt een nieuw hoofdstuk binnen de superheldendynastie van Marvel. De productie moet dit jaar nog in de bioscoop te zien zijn.


Lees meer over:

Tilda SwintonDoctor Strange

Aanbevolen artikelen