Het televisiedrama Zwarte Tulp heeft geen cliffhangers nodig omdat het "spannend genoeg" is, vindt actrice Hadewych Minis die in het tweede seizoen haar opwachting maakt.

Minis is ervan overtuigd dat de serie de kijker continu zal boeien. "Er bestaan series met minder spanning die een cliffhanger echt nodig hebben, maar bij Zwarte Tulp is dat echt niet nodig", aldus de 39-jarige actrice in gesprek met NU.nl.

Minis is vanaf 6 mei te zien in het tweede seizoen van Zwarte Tulp. De serie gaat over twee families die elkaars aartsvijanden zijn vanwege een ongeluk in het verleden. Die ruzie wordt erger zodra een boer uit een van de families een zeldzame zwarte tulp probeert te kweken, maar plotseling komt te overlijden.

In Zwarte Tulp zijn naast de actrice ook Huub Stapel, Anna Drijver en Benja Bruijning te zien.

Video: Trailer tweede seizoen Zwarte Tulp

RTL

De televisieserie was in eerste instantie enkel te zien via streamingdienst van Videoland, maar later werd besloten Zwarte Tulp ook bij RTL 4 uit te zenden. Abonnees reageerden daarna verontwaardigd op sociale media, omdat zij hadden betaald voor het zien van de serie die daarna gratis te bekijken was. 

Minis snapt de frustratie, maar denkt dat het vooral een voordeel is dat de serie eerst via Videoland te zien was en twee maanden later via RTL4. "Op deze manier wordt met verschillende doelgroepen rekening gehouden."

Jongeren

De actrice zegt dat door de komst van streamingdiensten als Netflix en Videoland televisiebazen- en producenten meer dan ooit hun best doen om de jongeren te bereiken. Daarom zal op analoge televisie veel blijven veranderen. "Ze willen programma's maken die ook een jongere doelgroep aanspreekt. Jongeren kijken toch via internet. Sesamstraat is binnenkort ook niet meer op traditionele televisie te zien. Dat zal zo door blijven gaan. We moeten dat accepteren."

Zwarte Tulp is vanaf 6 mei te zien op Videoland.