Rifka Lodeizen neemt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse speelfilm La Holandesa over van Halina Reijn, die heeft afgezegd vanwege andere verplichtingen.

La Holandesa is het debuut van regisseuse Marleen Jonkman en scenariste Daan Gielis. Lodeizen speelt een vrouw die haar leven weer op de rit moet krijgen nu ze weet dat ze nooit moeder zal worden.

De roadmovie speelt zich geheel af in Chili; de opnames beginnen in september in Patagonië.

Lodeizen heeft net de opnames voor de speelfilms Tonio en Verdwijnen achter de rug en werkt momenteel als scenarist aan een film in de reeks NTR Kort. "Ik verheug mij enorm op deze mooie rol, op de samenwerking met Marleen Jonkman en op de reis die we met z’n allen gaan maken door Patagonië,” zegt Rifka Lodeizen.

Vakantie

La Holandesa gaat over het Nederlandse koppel Maud en Frank die in Chili op vakantie zijn voor een nieuwe start. Maud blijkt niet in staat te accepteren dat ze nooit kinderen zullen krijgen en na een knallende ruzie vertrekt ze.

Tijdens haar reis en met het veranderen van de natuur en de ontmoetingen met de mensen die op haar pad komen, verandert ook Maud en komt het besef dat een vrouw niet per se moeder hoeft te zijn.