Vanaf donderdag kunnen Nederlandse bioscoopgangers de film The Jungle Book zien, hieronder volgt een overzicht van landelijke recensies.

de Volkskrant - 4 sterren
"The Jungle Book is zowel compleet anders als prettig vertrouwd. De grootste verschuiving schuilt in de techniek: geen met de hand geschilderde achtergronden dit keer, maar grensverleggende computeranimatie. Behalve Mowgli, gespeeld door de 12-jarige nieuwkomer Neel Sethi, is vrijwel alles in The Jungle Book digitaal gefabriceerd. Het is lastig te geloven, zo tastbaar zien de Indiase wildernis en haar bewoners eruit. (...) Terwijl Favreau zich opnieuw bewijst als behendig regisseur, combineert Disney hart voor de eigen geschiedenis met moderne magie."

Lees de volledige recensie

NRC - 4 sterren
"De nieuwe Mowgli (de 12-jarige Neel Sethi) is een opstandig jong op de drempel van puberteit. The Jungle Book zoomt nu scherper in op zijn identiteitsstrijd: nee, hij is geen wolf, en pas als hij zijn eigen (menselijke) eigenaardigheden omarmt, kan hij zijn vrienden echt helpen. Zo wordt The Jungle Book een coming-of-age-film met een nieuwe, interessante moraal."

Het Parool - 3 sterren
"Wie regelmatig in de natuur vertoeft, ziet in de nabootsing geen amusante variatie op het echte werk, maar een synthetische kopie, die de natuur overbodig moet maken. Walt Disney bezong de flora en fauna, zijn navolgers gaan ermee aan de haal."

Lees de volledige recensie

Film Totaal - 4,5 sterren
"Wat de film ontzettend siert is de volwassen toon. Een enkel sentimenteel moment daargelaten is de film weinig prekerig. De mooiste momenten zijn die waarop Baloo en Bagheera als twee bezorgde stiefouders - met compleet verschillende ideologieën - botsen over hetgeen Mowgli moet doen om te overleven. Geen van beide denkbeelden wordt duidelijk naar voren geschoven als het juiste, waarmee de film meer dan zijn voorgangers een grijs wereldbeeld schetst."

Lees de volledige recensie