Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

De Niro betreurt terugtrekken anti-vaccinatie-documentaire van filmfestival

Robert De Niro heeft spijt van het terugtrekken van de anti-vaccinatie-documentaire Vaxxed: From Cover-up to Catastrophe van het Tribeca Film Festival om negatieve sentimenten te voorkomen. 
Door NU.nl

De reden dat hij de documentaire heeft teruggetrokken is dat hij bang was dat de vertoning een negatief effect zou hebben op het filmfestival, waarvan hij de oprichter en organisator is. 

Vaxxed gaat over de MMR-vaccinatie, die volgens de documentairemakers ervoor zorgt dat kinderen autisme krijgen. Het zou een vertoning krijgen op het Tribeca Film Festival, maar na veel negatieve reacties besloot De Niro het terug te trekken.

Ondanks de terugtrekking van de documentaire, is Vaxxed volgens De Niro "wel iets wat mensen gezien moeten hebben. Mensen moeten zelf oordelen over de documentaire. Maar we moeten ons best blijven doen om de waarheid te vinden", aldus De Niro. 

Niet tegen vaccinaties

De acteur benadrukt in het tv-programma The Today Show wel dat hij niet tegen vaccinaties is. Wel heeft hij zijn vraagtekens, mede door zijn eigen persoonlijke ervaring. Zijn zoon Elliot heeft autisme. Dat is volgens De Niro's vrouw niet geleidelijk gebeurd. "Onze zoon is in een klap een autist geworden. Tenminste, dat zegt mijn vrouw. Ik kan het mij niet meer herinneren."

Mede daarom wil hij niet gelijk Vaxxed gaan uitsluiten. "Natuurlijk heb ik mijn twijfels over de documentaire, maar ik vind wel dat je andere beweringen niet moet negeren", besluit hij.

Video: Bekijk de trailer van de documentaire

Beeld uit video: Vaxxed - trailer
Afspelen knop

Vaxxed - trailer

Vaxxed - trailer


Lees meer over:

Robert De Niro

Aanbevolen artikelen