De biografie van geheim agente Betty Pack verschijnt dinsdag. Ze was in de Tweede Wereldoorlog een gevreesd spionne. Sony heeft de filmrechten van de biografie in handen en zou Jennifer Lawrence op het oog hebben voor de hoofdrol.

Time Magazine noemde Pack de blonde James Bond.

Volgens veel topmensen binnen de Britse veiligheidsdienst heeft Betty Pack, die de codenaam Cynthia gebruikte, een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse werkte voor de British Security Coordination, een geheime tak van de Britse veiligheidsdienst MI6.

Pack wordt vergeleken met James Bond. "Ze gebruikte de slaapkamer zoals hij een pistool gebruikte", schreef Time in een in memoriam voor Pack toen ze in 1963 overleed.

Boek

In het boek The Last Goodnight doet schrijver Howard Blum een boekje open over de ‘vrouwelijke Bond’. Verwacht wordt dat het boek een bestseller wordt en met de aankoop van de filmrechten voor flink wat dollars hoopt Sony er een slaatje uit te slaan.

Volgens Page Six staan actrices in de rij om de hoofdrol op te eisen. De bazen van Sony lijken de rol van ‘Blonde Bond’ echter te gunnen aan Jennifer.