Stefan de Walle ziet zijn tijd als acteur in de tv-serie Flodder vooral als "een uit de hand gelopen schnabbel", waar hij overigens niet graag meer over praat. 

"Op straat word ik soms nog herkend als Kees uit de serie", vertelt De Walle zaterdag in NRC Handelsblad. "De exposure die dat heeft opgeleverd is buitenproportioneel, ongelofelijk, terwijl het gewoon een uit de hand gelopen schnabbel was."

De 50-jarige acteur, die tussen 1993 en 1998 in de tv-serie speelde, praat liever niet meer over die tijd. "Dat vind ik echt niet meer interessant. Gelukkig heb ik er in mijn toneelwerk nooit last van gehad; dat is toch een wat ander publiek."

De Walle merkt dat acteurs vaak in een bepaalde bak worden gelegd bij castingbureaus. "Dan ben ik weer een tijdje de vieze buurman, zoals in Nieuwe Buren, maar na de film De Marathon werd ik opeens voor allerlei hardloopdingen gevraagd."

"Soms beseffen programmamakers te weinig dat je echt nog wel iets anders kan dan wat zij het laatst van je hebben gezien."

Makkelijk

De acteur noemt zichzelf makkelijk om mee te werken. "Ik ben slecht in nee zeggen. Uit angst voor conflict denk ik; ik ben dan bang dat ik óf heel boos word, of ga huilen. Van een ruzietje met iemand kan ik 's nachts echt wakker liggen."

Toch is hij wel bezig om te veranderen. "Uit noodzaak: als ik zo door blijf denderen hou ik het niet meer vol, en ik moet voorkomen dat ik straks met tegenzin op het toneel sta."

"Ach, het is een leerproces, dat zullen we maar zeggen. Ik ben nu vijftig, dus het is wel een keertje tijd."

Bekijk de trailer van Flodder 3: