Onder de titel Toon biedt KPN vanaf vrijdag 22 april een achtdelige comedyserie aan op het on demand platform KPN Presenteert. 

Hoofdrolspeler en medebedenker is Joep Vermolen (Toon), die zijn acteerdebuut maakt in de serie. De hoofdpersoon in de comedyserie is een sociaal onhandige muzikant die zich als BN'er probeert te redden in de hippe mediawereld.

Andere rollen worden vertolkt door veelal jonge en nieuwe talenten, onder wie Amy van der Weerden, Loulou Hameleers en Robbert Bleij. Onder de meer ervaren cast zijn rollen weggelegd voor Huub Smit (New Kids), Karien Noordhoff (Smeris), Steef Cuijpers (Zomer), Ferdi Stofmeel (Heer en Meester) en Bilal Wahib (Fissa).

Afgelopen week plaatsten Lil' Kleine, Lieke van Lexmond, DJ Chuckie, Dave Roelvink en Fajah Lourens al foto's van Toon op hun sociale media. In de serie speelt een aantal BN'ers mee als zichzelf, onder wie Eva Jinek in een absurdistische versie van haar eigen show, DJ Jean en het Haagse dj-duo Blasterjaxx.

Webserie

Het plan van regisseur Beer ten Kate was aanvankelijk om er een webserie van te maken. ''Toon is een passieproject dat we in 2,5 jaar hebben ontwikkeld, compleet vanuit onze eigen ideeën over wat we leuk zouden vinden om te zien en te maken", zegt Ten Kate.

''Het bijzondere aan dit project is dat we er zoveel van onszelf in kwijt kunnen. Gedurende de ontwikkeling kwamen we samen om ideeën te bedenken voor afleveringen, en altijd had één van ons wel weer iets idioots of iets ongemakkelijks meegemaakt, wat we konden gebruiken in Toon'', zegt Vermolen.

De serie gaat donderdag 21 april in première in Club Air aan het Rembrandtplein te Amsterdam. De serie is vanaf de daaropvolgende dag te zien via iTV en de app Play van KPN.