Halina Reijn verwerkte eigen dromen in nieuwe komische dramaserie

Halina Reijn is als 'creative producer' betrokken bij een nieuwe Nederlandse komische dramaserie. De actrice kwam met het idee voor de nieuwe serie en is aanwezig geweest bij verschillende brainstormsessies, vertelt ze aan NU.nl.

"Het is begonnen in mijn hart en mijn hoofd en nu moet het een eigen leven gaan leiden", aldus Reijn. De opnames van de komische dramaserie zijn inmiddels begonnen.

De actrice wil niets kwijt over de plot van het verhaal, maar vertelt wel dat er een "hele goede actrice" in zit waarover zij een goed gevoel heeft. "Mijn eigen fantasieën, dromen en grappen zitten erin verwerkt. Ik heb het puur bedacht en niet er aan meegeschreven, maar ben wel bij alles betrokken geweest."

Reijn noemt zichzelf 'creative producer' en noemt Drew Barrymore (die Charlie's Angels produceerde) en Lena Dunham (bedenker van Girls) als voorbeelden. "Zij gaan alle kanten op. Dat is ook mijn droom."

Minder uitvoerend

De 40-jarige Reijn zegt het prettig te vinden om minder uitvoerend te zijn en haar ideeën te kunnen overdragen. Ze mist de eerste draaidagen van de serie, omdat ze voor opnames van haar nieuwe film De Zevende Hemel in Italië is.

"Op een gegeven moment moet je het echt uit handen geven. Dus terwijl ik in Italië zit, zijn ze in Nederland begonnen met de opnames."

Samen met haar goede vriendin Carice van Houten is Reijn een productiebedrijf begonnen. Sinds het moment dat ze wist dat ze meer wilde dan acteren, staat ze anders op de set.

"Je wil natuurlijk ook een beetje de kunst afkijken. Dus ik kijk misschien wel met andere ogen. Dat is echter al een tijdje: omdat het zo lang al een droom van mezelf is om dingen zelf te maken, kijk ik al langer mee. Nu wordt het alleen allemaal iets concreter."

Lees meer over:
Tip de redactie