Robert De Niro trekt Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe, een anti-vaccinatie-documentaire, terug van het uitzendschema op het Tribeca-filmfestival. 

"Mijn bedoeling was een onderwerp ter discussie te brengen over een erg persoonlijk onderwerp voor mij en mijn familie."

"Na overleg met het team van het Tribeca-filmfestival en andere betrokkenen geloven wij nu niet dat de documentaire bijdraagt aan de discussie die ik voor ogen had", aldus De Niro.

Controverse

"Het filmfestival probeert controverse niet te voorkomen. We zijn echter bezorgd over bepaalde onderdelen in de film waardoor we hebben besloten om Vaxxed niet op het festival te laten zien", laat de acteur nu weten.

Het nieuws volgt slechts kort nadat De Niro eerder nog liet weten te staan achter de programmering. "We denken dat het van belang is om alle kwesties rondom de oorzaak van autisme openlijk te bespreken en onderzoeken", stelde De Niro toen. Wel liet de acteur duidelijk weten dat hij niet persoonlijk achter de film staat en ook niet tegen vaccinaties is.

Bekijk de trailer van Vaxxed:

Vaxxed - trailer
Vaxxed - trailer