Darren Star, de maker van de populaire serie Sex and the City, wilde eigenlijk acteur Alec Baldwin casten voor de rol van Mr Big.

Op het laatste moment besloot hij toch om voor Chris Noth te gaan, zegt hij tegen Entertainment Weekly.

"Ik dacht eerst aan Alec Baldwin", aldus Star. "Maar toen ik Noth ontmoette, vond ik hem perfect." De maker van de serie herinnert zich vooral de eerste auditie. "Hij was zo goed. Ik zeg niet dat Chris Mr Big was, maar hij heeft het karakter wel veel dingen van zichzelf meegegeven."

Ook John Corbett, die de rol van Aidan Shaw speelde, was niet Stars eerste keuze. "We dachten eerst aan Aidan Quinn voor Aidan, maar ik denk dat hij niet beschikbaar was." Daarna moest Star meteen aan Corbett denken.

Eindigen

Eerder vertelde Star al dat hij in eerste instantie niet wilde dat hoofdpersoon Carrie zou eindigen met Big. "In de basis weken we met Sex and the City af van het geijkte concept van romantische komedies die in die periode zo populair waren", legde Star toen uit.

"Dat maakte het zo'n succes. Vrouwen kunnen best geluk vinden in een stabiele relatie, maar het is niet het ultieme doel."

Ware liefde

Sex and the City vertelt over vier succesvolle vrouwen die in New York zoeken naar ware liefde. In de laatste aflevering eindigt schrijfster Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) met Mr Big (Chris Noth), een man achter wie ze al zes seizoenen aan loopt.

De serie was tussen 1998 en 2004 te zien op zender HBO. Er volgden na het slot van de reeks nog twee bioscoopfilms. Sindsdien steken met regelmaat geruchten de kop op over een derde bioscoopfilm of een nieuwe serie, bijvoorbeeld op Netflix.