De Nederlandse recensenten zijn niet blij met Batman v Superman: Dawn of Justice met Ben Affleck en Henry Cavill in de hoofdrol. De film van regisseur Zack Snyder weet geen potten te breken.

De vooruitzichten waren onheilspellend toen de eerste recensies in de internationale media verschenen.

Het leverde zelfs een zeer lage score (33 procent) op bij Rotten Tomatoes, doorgaans een goede graadmeter voor films. Zelfs Daredevil, de hevig bekritiseerde film waarin Affleck ook de hoofdrol speelt, krijgt een hogere score.

NRC Handelsblad - 2 sterren
"Snyder geeft geen echte nieuwe twist aan de Batmanfiguur maar borduurt voort op de films van Christopher Nolan, met afnemende resultaten. Batman v Superman snelt van hoogtepunt naar hoogtepunt, van spektakel naar spektakel, zonder veel opbouw. En dat is eigenlijk hetzelfde als een film zonder hoogtepunten."

Lees de volledige recensie

De Volkskrant - 2 sterren
"Batman v Superman bevat te veel vechtscènes zonder flair, voorzien van mechanische choreografie en potsierlijke oneliners. Ben Afflecks Batman-interpretatie beperkt zich tot zijn kaak, de hele film lang stoïcijns vooruitgeschoven als een mokkend kind."

Lees de volledige recensie

Het Parool - 3 sterren
"In de nieuwe superheldenfilm gaat Batman de strijd aan met Superman, omdat hij bezwaren heeft tegen de almacht van de buitenaardse krachten. De strijd is bloedserieus en legt de basis voor vervolgfilms."

Lees de volledige recensie

AD - 2 sterren
"Een overdaad aan heroïek vormt het voornaamste probleem van deze stripverfilming gebaseerd op de helden uit de DC Comics. Snyder ramt zijn verhaal er zo snel mogelijk doorheen. Op geen enkel moment slaagt hij erin om sympathie voor zijn personages op te roepen."

Lees de volledige recensie

Video: Bekijk de trailer

Trailer Batman v Superman
Trailer Batman v Superman