Midnight Rider-regisseur Randall Miller is vervroegd vrijgelaten. Hij zat een jaar in de gevangenis wegens dood door schuld.

In februari 2014 kwam de 27-jarige cameravrouw Sarah Jones om het leven nadat ze op de filmset van Midnight Rider werd aangereden door een trein. Daarnaast raakten acht anderen gewond. De filmmaker moest twee jaar de gevangenis in.

Miller komt een jaar eerder vrij omdat er voor het uitspreken van het vonnis een mondelinge overeenkomst werd gesloten door de advocaten. Deze overeenkomst werd pas een week geleden erkend door de rechter, waardoor de regisseur vrijgelaten werd.

De regisseur mag echter de komende tien jaar niet een verantwoordelijke functie in de filmindustrie bekleden. Daarnaast moet hij een boete van ongeveer 18.000 euro betalen aan de staat. 

Midnight Rider

Na het ongeval zijn de opnames van de film niet meer hervat. Hoofdrolspeler William Hurt stapte na de dood van Jones uit het project. Midnight Rider is een biografische film over blueszanger Gregg Allman. De film had in 2014 moeten uitkomen.