Rowan Atkinson vond het wat vreemd om in zijn nieuwe films weer eens een doodnormaal personage te spelen. De Mr. Bean-acteur speelt de hoofdrol in twee films over de bekende detective Jules Maigret en dat is volgens hem nogal iets anders dan de komische typetjes die hij doorgaans mag spelen.

"Ik heb maar weinig gewone rollen gespeeld", zegt Atkinson in gesprek met Daily Star. "Ik heb de neiging om nogal vaak vreemde types te doen: karakters met vreemde trekjes en excentrieke opvattingen over het leven."

Maigret is volgens Atkinson nogal saai. "Hij loopt niet mank, lispelt niet, heeft geen Frans accent en luistert ook niet naar operamuziek. Dat zijn van die dingen die mensen juist aan fictieve detectives koppelen."

Serieus

Toch vindt de komiek het helemaal niet erg om weer eens een serieuze rol op zich te nemen, vooral omdat mensen dan weer eens anders naar hem kijken. "Veel mensen denken dat komedie niet meer dan betaald scheten laten is, maar zodra je iets serieus doet is het meteen: aha, nu ben je acteur, nu doe je iets van betekenis."

De eerste Maigret-film gaat op Tweede Paasdag in Groot-Brittannië in première.