Regisseur Will Koopman van de RTL4-serie Divorce noemt het definitief stoppen van de serie "doodzonde". Dit weekend is de laatste aflevering van het vierde seizoen.

"Het doet me echt wat dat het na zondag is afgelopen. De verhalen waren nog zeker niet op", vertelt Koopman zaterdag in het AD.

De 59-jarige regisseur wordt vaak op straat aangesproken over de serie. "Ik merk dat de kijkers er ook mee bezig zijn."

Het stoppen was volgens Koopman, die eerder Gooische Vrouwen maakte, vooral een praktische keuze. "Jeroen Spitzenberger vond dat het verhaal van zijn personage wel was afgerond en Dirk Zeelenberg was moeilijk in te plannen door andere verplichtingen."

"Ook Katja Herbers, die veel in de Verenigde Staten werkt, kon niet meer naar Nederland komen voor opnames", vertelt ze. "Dan mis je dus van elk Divorce-stel één personage: dat gaat niet."

De regisseur houdt wel de deur op een kier voor een eventuele film over de serie. Eerder liet ook maker Linda de Mol al weten plannen te hebben voor een eventuele film. Volgens Koopman moet dit dan wel een "ijzersterk verhaal zijn". "Dat zijn we aan onze fans verplicht."