Chantal Janzen heeft bewust al haar andere tv- en theaterklussen op de lange baan geschoven om zich vol te kunnen richten op haar eerste echte hoofdrol in een film. ​De actrice en presentatrice, die in de komedie Het verlangen van Joram Lürsen gaat spelen, wilde dit keer niet meer alles tegelijk doen.

"Ik maak me drie maanden lang helemaal vrij voor deze film. Een tv-project dat ik in Duitsland zou doen wordt uitgesteld. Mijn programma's voor RTL worden zoveel mogelijk van tevoren opgenomen", aldus Janzen zaterdag in het AD.

De 37-jarige actrice speelde al eerder rollen in films en series. "Maar het waren nooit echte hoofdrollen", verduidelijkt ze. "Bovendien was ik tijdens het draaien ook met ander werk bezig. Dan moest ik om drie uur 's middags een taxi in om mijn televisieklussen te doen. Dat wilde ik deze keer niet."

In Het verlangen speelt Janzen de rol van een aantrekkelijke schrijfster die zich met een beroerd manuscript bij een noodlijdende uitgeverij meldt. De uitgeverij laat haar van rol wisselen met een onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk.

Naast Janzen zijn er onder meer rollen voor Gijs Naber, Alex Klaasen, Jelka van Houten en Bram van der Vlugt.