Nadja Hüpscher keek neer op Goede Tijden, Slechte Tijden

Nadja Hüpscher keek vroeger neer op Goede Tijden, Slechte Tijden, maar heeft tegenwoordig zelf een rol in de soap.

"Ik vind het leuk om mijn kont tegen de krib te gooien. In het serieuze acteerwereldje wordt wel eens neergekeken op soaps", vertelt de 43-jarige actrice, die donderdagavond voor het eerst inde soep te zien was, in gesprek met AD.

Hüpscher moest even slikken toen zij op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden verscheen. "Ik kon nog niet zo vrij denken. Maar nu, het zal de leeftijd zijn, maakt status me niet meer uit. Meningen interesseren me niet zo, dat is heel bevrijdend."

"Je kunt de kalf wel blijven poetsen, maar in mijn optiek is lekker acteren veel zinniger."

Lastig

De Gouden Kalf-winnares (voor haar rol in De Boekverfilming) vond het wel lastig om op de set van de soap te staan. "Het is echt een andere tak van sport. Waar je normaal gesproken steeds aan een regisseur kunt vragen hoe het gaat, wat je anders zou moeten doen, staat hier de regisseur al te monteren terwijl je aan het spelen bent."

"Ik kan me best voorstellen dat acteurs die al twintig jaar in het vak zitten, huilend van de set zouden weglopen. Ik moest stiekem ook wel even slikken. Het klinkt alsof het heel frustrerend is hè? Maar ik vind al die beperkingen die je hebt juist interessant. Kijken of ik dat ook kan."

Lees meer over:
Tip de redactie