Organisatie Oscars biedt excuses aan voor beledigingen

De organisatie die de Oscars uitreikt heeft excuses gemaakt voor alle opmerkingen tijdens de show die als beledigend zouden kunnen worden ervaren.

Een groep bekende Hollywood-sterren van Aziatische komaf had in een brandbrief geklaagd bij de Academy over de grappen die sommige komieken hadden gemaakt.

Regisseur Ang Lee, Star Trek-ster George Takei en actrice Sandra Oh vonden het niet gepast, zeker niet in een jaar waarin de Academy toch al onder vuur lag voor het gebrek aan diversiteit, zo meldt ABC.

In aanloop naar de Oscars klaagden veel sterren over het feit dat er al meerdere jaren geen enkele niet-blanke acteurs genomineerd werden voor de belangrijkste filmprijs ter wereld.

Video: Ali G. vergelijkt Aziaten met Minions

Minions

De Academy beloofde in een brief die dinsdag werd gestuurd beterschap. "In de toekomst zullen we ervoor zorgen dat het materiaal in de voorstelling gevoeliger zal omgaan met andere culturen", aldus een woordvoerder.

Presentator Chris Rock maakte een grap over drie Aziatische kindjes die op het podium verschenen "Als je nu beledigd bent, stuur maar een Tweet op een telefoon die ook door deze kindjes is gemaakt."

De sterren van Aziatische komaf waren ook gegriefd door een sketch van komiek Sacha Baron Cohen, die Aziaten vergeleek met Minions, de gele schurkjes uit de populaire Despicable Me-films.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie