Aad van Toor vindt het onbegrijpelijk dat zijn collega's uit de succesvolle kinderserie en -films van Bassie & Adriaan erover denken om de broers Van Toor opnieuw aan te klagen. "Ik ben zo teleurgesteld."

Van Toor werd onder anderen door Paul van Gorcum, die Baron van Neemwegen speelde, aangeklaagd.

Samen met vier anderen eiste Van Gorcum 190.000 euro, omdat de groep nooit geld zag van latere dvd-verkopen en uitzendingen waar ze aan meewerkten.

De rechter bepaalde dat het bedrag moest worden betaald, maar dat de partijen zelf moesten bepalen hoe en wanneer. Nu een betaling door de gebroeders Aad en Bas van Toor uitblijft, laat de groep aan AD weten een nieuwe rechtszaak te overwegen.

'Luizenleventje'

"Deze acteurs heb ik altijd als vrienden bestempeld'', zegt Aad van Toor in gesprek met de krant. ''Als ze nog geld van ons tegoed hadden, waarom zijn ze nooit naar ons toe gekomen?''

''Ik begrijp er niets van. Deze acteurs hadden een luizenleventje bij ons. Ze werden goed betaald en in de watten gelegd. En nu eisen ze ineens duizenden euro's. Al die tijd heb ik mijn mond gehouden, maar nu ben ik er klaar mee."

Een woordvoerder van de vijf acteurs laat aan de krant weten dat de groep de broers geen hak wil zetten. "Ze zijn nog altijd erg lovend over Bas en Aad van Toor. Waar het om gaat is dat ze nooit hebben gekregen waar ze volgens hun contract recht op hebben. Daarom overwegen we nu opnieuw naar de rechter te stappen."