Marwan Kenzari speelt in nieuwe Mummy-film met Tom Cruise

De Nederlandse acteur Marwan Kenzari is binnenkort te zien in een film met de Amerikaanse superster Tom Cruise. Kenzari heeft een belangrijke rol bemachtigd in een nieuwe versie van The Mummy.

Studio Universal werkt al enige tijd aan de 'reboot’ van The Mummy, die in de zomer van 2017 in de bioscopen te zien moet zijn. Het is nog onduidelijk wat exact het plot is van de nieuwe film, meldt het Amerikaanse vakblad Variety.

Ook is niet duidelijk welke rol Kenzari precies speelt. De nieuwe Mummy-film wordt geregisseerd door Alex Kurtzman, die als schrijver verantwoordelijk was onder meer Star Trek, Mission: Impossible III en de serie Alias.

Het is wel duidelijk dat de nieuwe Mummy zich afspeelt in het heden, in tegenstelling tot de cartooneske trilogie waarin acteur Brendan Fraser de hoofdrol speelde.

Achtervolgingsfilm

Kenzari, die in Nederland wordt vertegenwoordigd door agentschap Nummer 19, timmert de afgelopen jaren hard aan de weg in Hollywood. De acteur is binnenkort te zien in twee grote Amerikaanse actiefilms: een remake van Ben-Hur en de achtervolgingsfilm Collide die zich afspeelt in Duitsland.

Hij is niet de eerste Nederlandse acteur die samenwerkt met Tom Cruise. Eerder speelden Carice van Houten en Halina Reijn al met de superster in het oorlogsdrama Valkyrie.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie