Hanna Verboom zette haar acteercarrière twee jaar geleden in de ijskast om zich te richten op het filmplatform Cinetree. Zondag won ze op het filmfestival in Assen een prijs voor het filmplatform. Ze mist het acteren echter wel.

Haar laatste filmproject voor ze zich volledig richtte op het filmplatform Cinetree was Finn van Frans Weisz uit 2013. "Ik heb in het begin best wel veel filmprojecten moeten afzeggen, omdat ik echt een keuze moest maken voor het ondernemen", zegt ze in gesprek met NU.nl. 

Ze besprak haar twijfel onder meer met vriendin Hadewych Minis, die naast het acteren ook tijd heeft vrijgemaakt voor haar muziek. "Zij zei 'soms moet je gewoon gaan voor waar je in gelooft'. Daar heb ik veel aan gehad. Het is misschien niet helemaal een logische keuze, want je hebt regelmatig werk en dat is sowieso al bijzonder als actrice."

Avontuur

"Het is een geweldig avontuur", zegt Verboom over het filmplatform Cinetree dat ze ruim een jaar geleden oprichtte. "Dat maakt het het allemaal waard. Ik vond het heel moeilijk om nee te zeggen tegen acteerklussen, maar ik geloof ook wel, dat als het allemaal zo bedoeld is, dan komt het wel."

“We zagen dat er online een plek miste waar je documentaires en de arthouse films kan vinden. Onze films worden gekozen door filmliefhebbers, niet door een geautomatiseerde machine. Ook geloven we in de kracht van minder keuze. Bij onze is de keuze altijd uit tien films die wekelijks wordt ververst."

Prijs

Verboom is vereerd met de Festival Trofee, bedoeld voor vrouwen in de filmwereld.

"VOD is een lastige markt en we zijn een beetje de underdog. Je ziet niet altijd de grote resultaten, alsof je aan het planten bent en het harde werken gebeurt nog onder de grond. Ik heb heel veel moeten leren, dus als je dan erkenning krijgt is het heel erg leuk. Niet alleen voor mij maar ook voor ons als team."

Investeren

In de toekomst hoopt de 32-jarige Verboom met Cinetree ook te kunnen investeren in films. "Dat is absoluut een ambitie en een droom. En daar zijn we al wel mee bezig. Ik heb een korte film Alice geregisseerd met Cinetree en we hebben een videoclip gemaakt die al meer dan 3 miljoen keer is bekeken."

Verboom werkt aan twee filmprojecten die ze hoopt van de grond te krijgen. En wellicht dat ze in de toekomst ook nog als actrice te zien is. "Ik ben er niet heel concreet mee bezig. Ik sta er heel erg open voor, maar dat ligt wel aan het project."