Henry Cavill is niet alleen acteur geworden omdat hij graag kunst maakt. De Superman-acteur geeft eerlijk toe het toch ook vooral voor het geld te doen.

"Ik vind het een beetje eng om toe te geven, omdat ik weet dat het binnen de acteergemeenschap niet echt acceptabel is, maar ik doe het echt niet alleen voor de kunst", aldus de 32-jarige acteur in gesprek met Man of the World.

Cavill, die als Superman te zien is in Batman v Superman: Dawn of Justice denkt dat zijn collega's het niet heel prettig vinden dat hij de uitspraken doet, maar hij vindt dat hij eerlijk moet zijn. "Het verdient fantastisch en dat is iets wat ik toch ook echt heel belangrijk vind."

De acteur geeft zijn geld makkelijk uit. "Je moet genieten van het leven! Als ik geld verdien dan geef ik dat uit aan mooie dingen, of dat nou luxe vakanties zijn voor mij en mijn vrienden of dat ik iets zie in een winkel en het gewoon koop. Het is fijn om dat te kunnen doen en ik vind het fijn dat mensen zich verzorgd voelen."

Cavill zegt in het interview het fijn te kunnen vinden dat hij ook luxe kan reizen. "Mensen gaan me echt een eikel vinden als ze dit lezen, maar reizen is geweldig zolang het maar in de eerste klas is. Ik bedoel, vliegen naar Nieuw-Zeeland in economy is gewoon vreselijk. Zeker als je lang bent. Maar eerste klas? Ik ga daar niet ingewikkeld over doen, ik ben er dol op."