Warner komt met workshop om 'blank' Hollywood te bestrijden

Studio Warner Bros. komt met een programma om regisseurs uit in Hollywood slecht vertegenwoordigde groepen een kans te geven zich te ontwikkelen tot filmmaker.

Het initiatief van de grote studio, onder meer mede verantwoordelijk voor hits als Harry Potter, The Hobbit en The Dark Knight, is een reactie op de discussie die rond de Oscarceremonie losbarstte.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar waren er geen niet-blanke acteurs genomineerd. Diverse donkere sterren, zoals Will Smith, boycotten de uitreiking en de hashtag #OscarsSoWhite was wekenlang 'trending' op Twitter.

De cursus van Warner duurt negen maanden en geeft jonge regisseurs de kans hun talent te ontwikkelen. Zij leren alles over het maken van een film, van de pitch die de interesse van andere partijen moet wekken tot de eindmontage. Deelnemers sluiten de workshop af met een presentatie voor producenten en andere belangrijke spelers uit het filmveld.

Stemmen vinden

"Iedereen die roept 'ik zou niet weten waar ik moet beginnen' kan nu terecht bij Warner Bros", stelt president Greg Silverman van de studio. Voor de eerste lichting biedt de studio vijf plaatsen aan. Elke deelnemer zal ook financieel worden ondersteund tijdens de cursus.

Het plan lag al langer op de plank, maar door de discussie rond de Oscars heeft Warner de realisering van de workshop versneld. Het is nog niet duidelijk hoe de selectie van de kandidaten  plaatsvindt en waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Maar de studio beklemtoont wel dat de insteek van de workshop is om de "stemmen te vinden die nu niet gehoord worden".

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie