Recensieoverzicht: Rokjesdag is 'plat' en 'ongeloofwaardig'

De Nederlandse recensenten zijn niet enthousiast over de komedie Rokjesdag. De nieuwe film van Johan Nijenhuis wordt 'plat', 'ongeloofwaardig' en een 'stomkom' genoemd. 

NRC Handelsblad - 1 ster

"De dubbelhartigheid van Rokjesdag is adembenemend. Mannen moeten respect hebben voor vrouwen, stelt de film. Alleen voor hun vleeswaar, toont de film: op Rokjesdag, de apotheose, lijkt de camera van Nijenhuis liefst onder die rokjes te kruipen en fietst een parade van vers onthaarde glimbenen en royale decolletés quasinonchalant door het Vondelpark. Heel erg bevrijdend allemaal."

Lees de volledige recensie

De Volkskrant - 2 sterren

"Met zestien personages is Rokjesdag veel te druk bevolkt en komen de meeste liefdeskoppels nauwelijks uit de verf. Johan Nijenhuis is ervaren genoeg om de film een zekere flair te geven. Ook het scenario is bij vlagen geestig."

Lees de volledige recensie

AD - 2 sterren

"Verwacht niet al te veel bijzondere vondsten in Rokjesdag. De personages zijn flinterdun geschetst, ook al is de komedie voor dit genre te lang van stof. Bovendien zijn de meeste scènes, zelfs voor dit genre, volkomen ongeloofwaardig." 

Lees de volledige recensie

De Telegraaf - 2,5 sterren

"In Rokjesdag laat regisseur Johan Nijenhuis wederom een lange stoet acteurs, soapies en BN’ers volgens beproefd recept aanprutsen in de liefde. Onder opdringerige sponsoring van een bekende datingsite wanhopen ze eerst, gaan vervolgens flink op hun bek, maar worden uiteindelijk toch vol geraakt door Cupido."

Lees de volledige recensie

Parool - 2 sterren

"Op ieder potje past uiteindelijk, heel geruststellend, een dekseltje. Intussen wordt de politiek correcte boodschap over sterke vrouwen die de film op papier wil uitdragen, teniet gedaan door de beelden, waarin vrouwen toch vooral worden gereduceerd tot... Nu ja, de titel zegt wat dat betreft genoeg."

Lees de volledige recensie

Lees meer over:
Tip de redactie