Raoul Heertje schrijft scenario voor serie over politicus Jos van Rey

Raoul Heertje werkt aan een scenario van een tv-serie over het leven van de Limburgse politicus Jos van Rey. 

De serie is gebaseerd op het boek El Rey, Van Jager Tot Prooi van Hans Goossen en Theo Sniekers, schrijft dagblad De Limburger, dat mede initiatief nam voor de serie. 

"De serie geeft ons de kans te laten zien dat allerlei beslissingen op zichzelf misschien niet immoreel, zelfs begrijpelijk, zijn, maar bij elkaar een nare, oneerlijke wereld creëren", zegt Heertje in de krant. 

Macht

Het moet een vierdelige tv-serie worden, waarin de vraag centraal staat wat macht met mensen doet. De serie moet halverwege 2017 op televisie verschijnen. 

"De serie laat het belang zien van onderzoeksjournalistiek", zegt Branko Eijssen, waarnemend hoofdredacteur van De Limburger en Limburgs Dagblad. "Als krant zijn we officieel co-producent." De krant heeft daarin ook invloed op het scenario van de film. 

Van Rey was wethouder in Roermond. Later werd hij vervolgd voor omkoping, verkiezingsfraude en het witwassen van duizenden euro's. De VVD zette de politicus af als lid, omdat hij was overgestapt naar de Liberale Volkspartij Roermond.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie