Mannenharten-regisseur maakt film over drugsdealer Maikel S.

Regisseur Mark de Cloe, bekend van de Mannenharten-films, gaat een film maken die is geïnspireerd op het verhaal van de online drugshandelaar Maikel S. 

De psychologische thriller Silk Road vertelt over de Woerdense man die inmiddels bekend staat als een van de grootste digitale drugsbazen ooit.

Maikel S. verdiende vanuit zijn huis in Woerden tientallen miljoenen met het versturen van tienduizenden dvd's vol drugs via de online marktplaats Silk Road.

De FBI, die hem al anderhalf jaar in de gaten hield, arresteerde de toen 23-jarige S. in 2013 toen hij naar Miami was gereisd om zijn imperium te verkopen. Hij werd veroordeeld tot tien jaar cel.

Intrigerend

"Silk Road is een fascinerend verhaal met intrigerende personages", stelt regisseur De Cloe. "We vertellen het verhaal vanuit het perspectief van een slim buurmeisje dat uitermate handig is met computers. Ze krijgt door wat er speelt, rolt erin, geniet van de enorme mogelijkheden, maar beseft ook dat het wel degelijk een criminele wereld is. Hoe ver gaat ze? Wie kan ze vertrouwen en wie gebruikt wie?"

Het scenario is geschreven door Marc en Roeland Linssen, die onder andere bekend zijn van Smeris, De ontmaskering van de Vastgoedfraude en Freddy - leven in de brouwerij. De opnames vinden deze zomer plaats. Acteurs zijn nog niet bekend. De film moet in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie