Sacha Baron Cohen weet dat hij gehaat wordt

Filmmaker en komiek Sacha Baron Cohen weet dat veel mensen hem haten om zijn films, maar dat weerhoudt de Brit er niet van om door te gaan.

"Mensen hebben een hekel aan me. Ik weet het. Luister, ik maak mijn films voor mezelf, vrienden en fans. Ach, en het fijne van films is dat je er ook níét heen kan gaan", zegt de Brit in gesprek met NRC.

Baron Cohen manoeuvreerde zich vaak zelf in het middelpunt van een controverse, bijvoorbeeld door zijn rol als karikaturale Kazachstaan Borat of als Khadaffi-dubbelganger in de film The Dictator.

Cohen denkt er ook niet aan om de kritiek te weerleggen, liever blijft hij in zijn rol en wijst hij op grotere problemen in de wereld: "Weten jullie niet meer wat ik toen (in de film The Dictator, red.) zei? Namens mijn tennispartner president Assad dank ik de VN hartelijk voor hun fantastische passiviteit."

Donald Trump

Cohen, die op dit moment zijn nieuwe film Grimsby promoot, grijpt ook de kandidatuur van Donald Trump voor het presidentschap aan om zijn mening middels gitzwarte humor te ventileren.

"Ik raakte overtuigd van zijn goedheid bij campagnebijeenkomsten. Ze zijn als Engelse voetbalwedstrijden: geschreeuw, geweld, mishandeling. Ja, ik zweer trouw aan Trump."

Lees meer over:
Tip de redactie