Nederland heeft voor het derde jaar op rij de beste 48 Hour Film ter wereld gemaakt. De korte film Unforgettable van regisseur Marco Grandia werd zaterdagavond in Atlanta bekroond tot beste van de vijfduizend inzendingen uit alle delen van de wereld. 

Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse afvaardiging van het 48 Hour Film Project gemeld.

Unforgettable vertelt over een dementerende man die terugdenkt aan de bruiloft van zijn dochter. Regisseur Grandia maakte de film met een internationale cast; uit Nederland werkte acteur Poal Cairo (GTST, Penoza, Celblok H) mee. De film werd gemaakt in het kader van 48 Hour Amsterdam.

Grote steden

De afgelopen twee jaar werden ook al Nederlandse producties uitgeroepen tot beste 48 Hour Film ter wereld. Het ging toen om de korte films Geen klote met William Spaaij en John Kraaijkamp en These Dirty Words, met Liza Sips en Koert-Jan de Bruijn.

48 Hour Film daagt makers uit binnen twee dagen een hele film te maken: van het scenario tot de montage. In Nederland vindt het evenement jaarlijks plaats in talloze steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Leeuwarden. Dit gebeurt in tientallen landen; jaarlijks wordt tijdens een groot evenement in de VS de beste film van dat jaar ter wereld gekozen.