De producenten van de FOX-serie Empire worden opnieuw beschuldigd van plagiaat. 

Auteur Timothy J. Levi is een rechtszaak begonnen waarin hij 1,5 miljard dollar, omgerekend 1,36 miljard euro, schadevergoeding eist van Fox en de scriptschrijvers Lee Daniels en Danny Strong. Hij eist daarnaast een verbod op verdere productie en distributie van de serie. Dit meldt The Wrap.

De auteur beweert dat de makers van Empire inbreuk hebben gepleegd op de auteursrechten die rusten op zijn boek Unity Incorporated: The Mastermind. De auteur claimt dat de schrijvers van Empire zwaar op zijn boek uit 2007 leunen.

Levi heeft de rechtszaak aanhangig gemaakt bij een rechtbank in Virginia. Levi zegt een kopie van zijn manuscript te hebben gegeven aan advocaat Robert Walker, die daar weer een kopie van maakte en die doorgaf aan Strong en Daniels, de scriptschrijvers van Empire.

Overeenkomsten

Volgens Levi zijn er duidelijke overeenkomsten tussen de hoofdpersonages. Lucious Lyon, het karakter gespeeld door Terrence Howard, is een grote platenbaas met een problematische jeugd en een drugsverleden, net als de hoofdpersoon in Levi's boek. The Wrap meldt dat in beide verhalen drie Afro-Amerikaanse mannen voorkomen, van wie er eentje vermoord wordt door het hoofdpersonage en de anderen moeten getuigen in de rechtbank.

Eerder beweerde de zoon van soullegende Marvin Gaye dat Empire zijn geesteskind was. In Nederland is de dramaserie te zien bij Fox. In de Verenigde Staten heeft Fox nog niet gereageerd op de beschuldiging.