Christian Bale is achteraf niet geheel tevreden over zijn eigen acteerprestaties als Batman en Bruce Wayne in de Dark Knight-trilogie.

"Batman is een enorm duister, verknipt personage", zegt de Britse acteur in een interview met Yahoo. "Het lukte mij niet om te bereiken waar ik op had gehoopt in de trilogie."

Bale haast zich om te zeggen dat hij wel tevreden is over het werk dat Christopher Nolan, de regisseur van de trilogie, heeft geleverd. "Chris is het wel gelukt om alles eruit te halen, maar zelf heb ik het gevoel: ik deed het niet helemaal goed."

Een groot deel van de ontevredenheid van de acteur komt volgens hem door de goede acteerprestatie van Heath Ledger, die in de tweede film uit de trilogie de Joker speelde.

"Heath ging meedoen en zette een streep door al mijn plannen. Wat hij deed was veel interessanter dan wat ik aan het doen was."

Heimwee

In 2014 zei Bale nog dat hij soms wel eens heimwee had naar het spelen van de superheld. "Ook al voelde ik dat het het juiste moment was om te stoppen, er was altijd een deel van mij dat zei: kom op, laten we er nog een doen."

Deze maand komt de film Batman v Superman: Dawn of Justice uit, waarin Ben Affleck de rol van Batman vertolkt. Andere acteurs die de gemaskerde wreker ooit speelden zijn onder anderen Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer en George Clooney.