Oscar-winnares Jenny Beavan vindt het niet erg dat ze van veel mensen geen applaus kreeg toen bekend werd dat ze voor haar werk voor Mad Max: Fury Road de prijs in de categorie Beste Kostuumontwerper won.

Al gelijk werd door verschillende mensen als reden gegeven dat Beavan zich niet aan de dresscode hield. "De organisatie heeft niets gezegd over een strikte dresscode", laat de kostuumontwerper aan The Hollywood Reporter weten. Het korte fragment waarop duidelijk is te zien dat weinig mensen applaudiseren, is massaal op internet gedeeld.

"Ik ben echt iemand die van spijkerbroeken houdt. Ik heb thuis wel nette kleding liggen, maar ik vond het zelf geen goed idee om bij de Oscars zo net gekleed te gaan. Ik ben een Britse met een rebels karakter. Dat ben ik altijd al geweest. Je hebt mij gezien. Ik ben klein, ik ben dik; ik zou er vreselijk uitzien in een jurkje."

Beavan vertelt dat haar outfit een soort hommage was aan de film Mad Max: Fury Road. "Regisseur George Miller vond het fantastisch. Mijn leren jas gaf een knipoog aan die film."

Bafta's

De kostuumontwerpster kwam een aantal weken geleden al in het nieuws toen haar goede vriend Stephen Fry een grapje maakte over haar outfit tijdens de prijsuitreiking van de Britse Bafta's. 

Beavan kreeg hier ook een prijs voor de kleding in de film Mad Max: Fury Road en kwam deze immers ophalen in een zwarte leren jas met een wit T-shirt eronder. "Je moet wel een heel groot kostuumontwerper zijn als je verkleed als zwerver naar een prijzengala komt", zei Fry tijdens het presenteren van de awardshow.

Grap

Veel Twitteraars spraken hun schande uit over de grap. Daarop reageerde Fry door te zeggen dat Beavan de grap zelf helemaal niet beledigend vond. Hij plaatste een foto van zichzelf en de kostuumontwerper met het bijschrift: "Jenny 'de zwerver' Beavan en Stephen 'vrouwenhater' Fry."

Enkele uren daarna was het twitterprofiel van Fry offline.