Vanaf deze week kunnen Nederlandse bioscoopbezoekers London has Fallen, de opvolger van Olympus has Fallen, bekijken. Hieronder volgt een recensieoverzicht van landelijke media.

In Olympus has Fallen moest veiligheidsagent Gerard Butler de Amerikaanse president uit de handen van Noord-Koreaanse soldaten redden.

In het door Babak Najafi geregisseerde vervolg wordt Butler ingezet tijdens een terroristische aanslag in Londen.

de Volkskrant - 2 sterren
"Een reeks verlekkerd in beeld gebrachte aanslagen op Londense landmarks (Westminster Abbey en Chelsea Bridge worden met veel vertoon van digitale trucage aan gort geblazen) vormen het bedenkelijke pièce de résistance van de film, waarna de Arnold Schwarzenegger citerende veiligheidsagent Gerard Butler ('let's get to the chopper!') president Aaron Eckhart in veiligheid moet brengen."

AD - 3 sterren
"Bij deze explosieve maar verder weinig interessante opvolger is niet bezuinigd op kogels, granaten, executies en exploderende bezienswaardigheden als Westminster Abbey."

De Telegraaf - 2 sterren
"Kijkers hebben het maar gewoon te slikken, ook als het ene na het andere gebouw ontploft. Geen gemakkelijke opgave, want de explosies en neerstortende helikopters zijn gemaakt met karige computereffecten. In de rest van de film staat koele spierbundel Banning centraal, die zijn tegenstanders genadeloos onder handen neemt. Op zoek naar een veilige plek voor de president rost hij zich een weg door de Britse hoofdstad. Alles voor volk en vaderland."

Trailer: London has Fallen
Trailer: London has Fallen

Filmtotaal - 2 sterren
"Met de aanslagen in Parijs nog vers op het netvlies, zit er een actueel randje aan die plotselinge aanval op burgers, maar dan wel op een belachelijke manier. Moeten we echt geloven dat terroristen zich voor kunnen doen als Britse koningswachten of dat een ambulancebroeder een raketwerper tevoorschijn kan toveren? En nog erger: moeten kijkers het slikken dat de beveiliger die dit niet zag aankomen, wel in staat is om de president in leven te houden?"

Het Parool - 3 sterren
"Wanneer de parade van explosies, schietpartijen en achtervolgingen plaatsmaakt voor een omkering van de rollen, moeten Butler en Eckhart de amusementswaarde hoog houden. Daar slagen ze aardig in, met dank aan de gepeperde dialogen en een aanstekelijke ironie. Het is dan jammer dat de eindafrekening niet in een herkenbaar Londen wordt vereffend, maar in de anonieme krochten van een Bulgaarse filmstudio, alsof het geld op was."