Tina Fey krijgt tijdens interviews regelmatig de opmerking dat het "zo'n goede tijd is" voor vrouwen in komedie, maar de actrice denkt daar heel anders over. "Het is een verschrikkelijke tijd voor vrouwen."

"Als je echt goed zou kijken, zie je dat de mannen nog steeds meer geld verdienen voor een hele hoop troep, terwijl vrouwen heel hard moeten werken en prachtige projecten afleveren voor veel minder", aldus Fey in gesprek met Town & Country.

De actrice vertelt ook regelmatig gevraagd te zijn naar de discussies die zij en Amy Poehler op de set van hun nieuwe film Sisters hadden. "Terwijl die niet anders zijn dan de discussies die Will Ferrell en Mark Wahlberg hebben. Vraag je hen daar ook naar?"

Fey werd tijdens de persreis die ze maakte voor de promotie van de nieuwe film geconfronteerd met een stereotype beeld. "Journalisten bleven maar zeggen: 'mensen zeggen dat vrouwen niet grappig zijn'. Volgende keer dat dat me gevraagd wordt ga ik zeggen: 'we moeten ophouden met praten over of vrouwen grappig zijn. En we moeten erkennen dat donkere mensen grappiger zijn dan blanke mensen. Laten we het daar eens over hebben."