Idris Elba (Luther) en Matthew McConaughey (Interstellar) spelen de hoofdrol in de Stephen King-verfilmingen van de boekenreeks The Dark Tower.

"Het is officieel: de man in het zwart vluchtte via de woestijn en de revolverheld volgde hem: Matthew McConaughey en Idris Elba", twitterde King dinsdag. Er is nog geen regisseur bekend voor The Dark Tower.

Het is de bedoeling dat de eerste film in 2017 verschijnt. Die wordt een mix van horror en fantasy en is grotendeels gebaseerd op het eerste boek Gunslinger.

De boekenreeks van Stephen King bestaat uit acht boeken die zich afspelen in een fictief koninkrijk waar magie nog volop aanwezig is. De hoofdpersoon Roland van Gilead (Elba) is een scherpschutter die op een zoektocht is om zijn stervende wereld te redden. De andere rol, de revolverheld, wordt gespeeld door McConaughey.

Levenswerk

Het eerste boek in de reeks verscheen in 1982. In 2004 verscheen het laatste boek, in 2012 gevolgd door een novelle met een extra verhaal dat aansloot op de eerdere boeken. De serie wordt gezien als het levenswerk van King.