NU.nl belicht iedere maand een selectie van films die op dat moment in de bioscoop draaien en films die nog uit moeten komen.

Met deze maand aandacht voor Room 10, Cloverfield Lane, Rokjesdag, Brooklyn en Batman v Superman: Dawn of Justice.

Room 

Brie Larson won afgelopen weekend de Oscar in de categorie Beste Actrice voor haar rol in Room, die op 3 maart verschijnt. Het was voor Larson haar eerste Oscarnominatie.

Room was overigens ook genomineerd in de categorie Beste Film, Beste Regisseur en Beste Screenplay.

De film krijgt dan ook veel goede beoordelingen van de internationale pers; The Guardian beloont Room met 5 sterren en ook The Hollywood Reporter komt superlatieven tekort. 

Room verschijnt op 3 maart.

Video: Trailer van Room

Room - Trailer
Room - Trailer

10 Cloverfield Lane

Nog geen twee maanden geleden verschenen er ineens de eerste beelden van de Cloverfield-spinoff 10 Cloverfield Lane, gemaakt door het productiebedrijf van Star Wars-regisseur J.J. Abrams. 

Cloverfield was een grote hit in de Verenigde Staten. De film leverde 119 miljoen euro op en kostte het productieteam destijds 17,5 miljoen euro. 

Tot nu toe heeft geen enkele filmjournalist de film gezien. 

"We hebben lang over deze film nagedacht. We wilden het project dan ook zo lang mogelijk geheim houden", aldus Abrams, die de film heeft geproduceerd.

10 Cloverfield Lane verschijnt op 10 maart.

Video: Eerste beelden van 10 Cloverfield Lane

Eerste beelden 10 Cloverfield Lane
Eerste beelden 10 Cloverfield Lane

Rokjesdag

De nieuwste film van Johan Nijenhuis (Toscaanse Bruiloft) verschijnt ook op dezelfde dag als 10 Cloverfield Lane. Hoofdrolspeler Jim Bakkum vertelde eerder in gesprek met NU.nl dat Rokjesdag een traditionele romantische film wordt. 

"Dus geen Tinder, geen datingsites, geen whatsappjes en sms'jes. Gewoon traditionele liefde. Dat je op iemand afloopt en met diegene op ouderwetse wijze in contact komt", vertelde hij destijds over de film.

Rokjesdag verschijnt op 10 maart.

Video: Trailer van Rokjesdag

Trailer van Rokjesdag
Trailer van Rokjesdag

Brooklyn

Een week later verschijnt Brooklyn, gebaseerd op het boek van Colm Tóibin. Net als Room was deze film genomineerd in de categorie Beste Film en Beste Screenplay. Hoofdrolspeelster Saoirse Ronan was ook genomineerd voor een Oscar.

The Telegraph vond Brooklyn "verbazingwekkend goed" en beloonde de film met 4 sterren.

De Britse krant The Independent ging een stapje verder en gaf  5 sterren. "Saoirse Ronan bloeit op tijdens deze fantastische reis", schreef de recensent.

Brooklyn verschijnt op 17 maart.

Video: Trailer van Brooklyn

Brooklyn - Trailer
Brooklyn - Trailer

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman: Dawn of Justice is ook een film om in de gaten te houden. De hamvraag luidt: is deze Batman beter dan in de The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan?

Zack Snyder is aangesteld als regisseur en is bekend om zijn over-the-top-films. Dat heeft in het verleden lof maar ook kritiek opgeleverd.

De film heeft nog niet bij de grote internationale media een recensie gekregen, maar wel is er twee maanden geleden op Reddit een artikel over de film geplaatst.

De anonieme gebruiker schreef lovend over de nieuwe film. "Batman v Superman is de beste stripboekenverfilming sinds The Dark Knight. Ik kan niet wachten om 'm weer in de bioscoop te zien", schreef hij.

Batman v Superman: Dawn of Justice verschijnt op 24 maart.

Video: Trailer van Batman v Superman: Dawn of Justice

Trailer Batman v Superman
Trailer Batman v Superman