De Amerikaanse misdaadserie Bones neemt afscheid met een twaalfde finaleseizoen dat bestaat uit twaalf afleveringen in plaats van de gebruikelijke 22.

Hoofdrolspelers Emily Deschanel en David Boreanaz zijn gecontracteerd om terug te keren als respectievelijk forensisch antropologe dr. Temperance 'Bones' Brennan en FBI-agent Seeley Booth, meldt Variety donderdag.

''Bones is al ruim een decennium op televisie en gedurende die tijd heeft het een trouw publiek opgebouwd, dat zo toegewijd is, dat hebben we nooit eerder meegemaakt'', laat Fox weten.

''Dus het was voor ons en de makers en de cast heel belangrijk dat we op een zinvolle en bevredigende manier een punt achter de serie kunnen zetten."

Moeite waard

Het restant van het elfde seizoen wordt vanaf medio april in de Verenigde Staten uitgezonden. ''We willen de serie en de karakters en de fans een einde geven dat ze verdienen'', zeggen de producenten. ''Wetende dat er een twaalfde finaleseizoen komt, kunnen we een einde van het elfde seizoen schrijven dat meer dan de moeite waard is."