Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
pim fortuyn

Televisieserie over politicus Pim Fortuyn in de maak

Scenarioschrijver Ger Beukenkamp werkt aan een televisieserie over politicus Pim Fortuyn.
Door NU.nl

In het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen zei hij dat nog niet bekend is wie de hoofdrol zal spelen. Eerder kreeg acteur Helmert Woudenberg veel lof voor zijn vertolking van de politicus in een toneeelstuk over zijn leven en denkbeelden.

Het drama zou begin volgend jaar moeten worden uitgezonden door Avrotros. Beukenkamp wilde nog niet zeggen op welke periode of welke aspecten uit zijn leven de serie zich richt. 

Fortuyn promoveerde in de sociale wetenschappen en was bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Maar hij werd vooral bekend als lijsttrekker van zijn eigen partij LPF in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2002.

Ruud Lubbers

Fortuyn werd in mei 2002 vermoord door de linksradicale milieuactivist Volkert van der Graaf, negen dagen voor de verkiezingen. Fortuyns partij behaalde half mei een eclatante overwinning en belandde in het kabinet Balkenende. Vanwege de interne perikelen binnen de LPF viel het kabinet echter al snel.

Ger Beukenkamp schreef eerder films en series over de Oranjes, Joop den Uyl en Ruud Lubbers. Van die laatste wordt woensdag de eerste aflevering uitgezonden.


Lees meer over:

Pim Fortuyn

Aanbevolen artikelen