Ruud Lubbers gaat zelf niet kijken naar de dramaserie Land van Lubbers, over zijn politieke loopbaan.

"Nee, maar mijn vrouw gaat het wel zien. God ja, ik ga daar waarschijnlijk niet vrolijk van worden", vertelt de oud-premier (CDA) dinsdag in gesprek met Frank van der Lende op 3FM. "Mijn kinderen en vele kleinkinderen zullen vast vragen stellen, dus zij heeft dan de antwoorden paraat."

Lubbers begrijpt niet waarom er nu een serie over hem gemaakt wordt. "Dat doe je toch niet met mensen die nog in leven zijn?", vervolgt hij.

"Maar goed, ik heb er begrip voor hoor. Ook dat het verhaal vast gedramatiseerd is; het moet toch leuk gemaakt worden."

Huub Stapel

In de dramaserie blikt de nu 76-jarige staatsman, gespeeld door Huub Stapel, terug op belangrijke politieke en maatschappelijke gebeurtenissen uit zijn verleden: de oliecrisis, economische hervormingen, demonstraties tegen kruisrakketten en de geboorte van de euro.

Guy Clemens (De Troon, 't Schaep Ahoy) speelt de jonge Lubbers. Karin Meerman (Dok 12) en Kristen Denkers (De Fractie) nemen de rollen van de oude en jonge Ria Lubbers op zich. Actrice Hannah van Lunteren speelt journaliste.

Land van Lubbers

Land van Lubbers wordt geregisseerd door Peter de Baan (Majesteit) en is geschreven door Ger Beukenkamp (Majesteit). De serie wordt op 17 februari uitgezonden.