De nieuwe stripverfilming Deadpool heeft dit weekend in de Amerikaanse bioscopen een recordbedrag van 135 miljoen dollar opgebracht.

De goede resultaten zijn opvallend omdat de film de keuring R gekregen heeft. Dit betekent dat publiek onder de 17 jaar de film niet mag zien zonder begeleiding van een volwassene.

Het record voor de beste opening van een film met keuring R stond op naam van de film The Matrix Reloaded uit 2003, die in het eerste weekend 91,8 miljoen dollar opbracht, zo melden Amerikaanse media.

Deadpool vertelt over een man (Ryan Reynolds) die een experimenteel medicijn tegen kanker probeert dat hem verandert in een mutant. Hij voelt echter geen enkele behoefte om de wereld te gaan redden en stelt zich ten doel wraak te nemen op de sadist die verantwoordelijk is voor zijn transformatie.

Vreemde superheld

Deadpool geldt als een vreemde superheld en in de film zit ook meer seks en geweld dan in de meeste verfilmingen van Marvel-strips. Volgens analisten hebben juist deze onconventionele aanpak en de goede kritieken bijgedragen aan het onverwachte succes van de film. De soundtrack van de film is overigens gemaakt door de Nederlandse componist Tom Holkenborg.

Ook in Nederland trekt Deadpool op dit moment volle zalen. Op de tweede en derde plaats in de Amerikaanse boxofficelijst staan animatiefilm Kung Fu Panda 3 en de romantische komedie How to be single. Het langverwachte vervolg op de film Zoolander flopt, met een opbrengst van amper 16 miljoen dollar.