Hoewel veel acteurs de Oscars dit jaar boycotten vanwege de kritiek dat de show te blank zou zijn, gaat Kate Winslet wel naar de uitreiking toe. Ze noemt Leonardo DiCaprio als haar belangrijkste reden om toch de awardshow bij te wonen.

"Leo is mijn dierbaarste vriend en ik kan me daarom niet voorstellen dat ik er niet bij ben om hem te steunen. Dat is reden genoeg voor mij om mijn gezicht te laten zien bij de Oscars", vertelt de actrice in een interview met Press Assocation schrijft Hello Magazine.

DiCaprio is dit jaar voor de vierde keer genomineerd voor een Oscar in de categorie beste mannelijke hoofdrol, maar nooit eerder wist hij de prijs in de wacht te slepen. 

Volgens Winslet gunnen veel mensen de acteur de prijs. "Ik denk dat iedereen wil dat hij wint. Dat zou geweldig zijn." De 40-jarige actrice is zelf ook genomineerd voor een Oscar, in de categorie Best Supporting Actress voor haar rol in de film Steve Jobs.

Kritiek

Sinds de nominaties voor de Oscars bekend zijn, klinkt er veel kritiek dat de show te blank zou zijn. Onder meer Jada Pinkett Smith en Spike Lee hebben aangekondigd de show te boycotten.

De Academy, de organisator van de Oscars, heeft inmiddels bekendgemaakt dat er de komende jaren meer diversiteit in de jury moet komen.