Angela Schijf gaat de vrouwelijke hoofdrol vertolken in de nieuwe Nederlandse speelfilm Storm. Het is de eerste grote rol voor de actrice in een speelfilm in drie jaar tijd.

Naast haar spelen acteurs Maarten Heijmans en Egbert Jan Weeber belangrijke rollen, meldt distributeur Dutch Filmworks maandag.

Eerder werd al bekend dat Yorick van Wageningen (Oorlogswinter) de volwassen mannelijke hoofdrol speelt. De opnames vinden momenteel plaats in Luxemburg.

Storm speelt zich af in de late middeleeuwen, waar de twaalfjarige zoon van een drukker (Van Wageningen) moet proberen zijn vader van de brandstapel te redden. Deze heeft namelijk zijn leven op het spel gezet door de verboden brief van Maarten Luther te verspreiden. Schijf speelt Cecilia, de vrouw van de drukker. Heijmans vertolkt de rol van dichter en Weeber speelt een monnik.

De rol van Storm wordt gespeeld door de twaalfjarige Davy Gomez, bekend van de musical De kleine blonde dood.

2017

Het is de bedoeling dat de speelfilm begin 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien is.

In 2017 worden wereldwijd tal van evenementen georganiseerd ter gelegenheid van de vijfhonderdste verjaardag van de Reformatie, die begon met de stellingen van Maarten Luther.