De film Radio Dreams heeft de belangrijkste onderscheiding van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in de wacht gesleept. 

De film van de Iraanse regisseur Babak Jalali kreeg vrijdagavond de Hivos Tiger Award. Daaraan is een geldbedrag van 40.000 euro verbonden, te verdelen tussen regisseur en producent.

Het komische drama gaat over een miskende Iraanse schrijver die de eerste Afghaanse rockband Kabul Dream en de Amerikaanse hardrockband Metallica wil samenbrengen. Volgens de jury is het "een subtiele en humoristische reflectie op de ontworteling en de vervreemding van een groep buitenbeentjes in een andere cultuur".

De Warsteiner Publieksprijs is deze editie voor het historisch drama Land of Mine van de Deen Martin Zandvliet. In deze "zenuwslopende film" moeten jonge Duitse soldaten vlak na de Tweede Wereldoorlog met hun handen landmijnen van een strand ruimen.

Winnaar van de Special Jury Award is het drama La última tierra van Pablo Lamar (Paraguay), vanwege het bijzondere geluid.

De 45e editie van IFFR duurt nog tot en met komende zondag.