Komiek Louis C.K. lanceerde vorige week zijn nieuwe televisieserie Horace and Pete via zijn eigen website. In een nieuw bericht verdedigt hij de vraagprijs van 5 dollar en belooft meer afleveringen.

De televisiemaker die eerder via HBO hoge ogen gooide met zijn serie Louie kiest er nu voor de televisiestations te negeren en via zijn website zelf zijn nieuwe werk aan de man te brengen.

"Op die manier willen we een show op een nieuwe manier maken en het op een directe manier aanbieden zonder de gebruikelijke promotie, advertenties, billboards en clips die laten zien hoe de show aanvoelt en eruit ziet voordat je het zelf kan zien", zo schrijft hij.

C.K. legt uit dat de promotie de kijkervaring altijd vooraf verpest. "Ik vind het heerlijk om zelf iets te zien zonder vooraf iets te weten. Die ervaring wil ik jullie geven."

Geld

De eerste aflevering kost 5 dollar (4,50 euro), een eerlijke prijs vindt hij zelf. "Elke seconde dat de camera's draaien schiet het geld net zo hard uit mijn reet als de diarree van je moeder", zo verklaart de komiek die de productie uit eigen zak betaalt.

"Vier camera's, twee prachtige sets, een state of the art montagekamer en getalenteerde en vaardige crew en sterrencast." De volgende afleveringen zullen voor 3 dollar (2,70 euro) te downloaden zijn. In de eerste aflevering schitterden onder anderen Steve Buscemi, Jessica Lange en Edie Falco.